محصولاتی که در نزدیکی نیروگاه هسته ای چرنوبیل در اوکراین کشت می شوند هنوز به تابش ناشی از انفجار سال 1986 آلوده هستند.
در یک مطالعه جدید ، محققان دریافتند که گندم ، چاودار ، جو دوسر و جو کشت شده در منطقه حاوی دو ایزوتوپ رادیواکتیو – استرانسیم 90 و سزیم 137 – بیش از مصرف ایمن است. ایزوتوپ های رادیواکتیو عناصری هستند که جرم ها را افزایش داده و در نتیجه انرژی اضافی آزاد می کنند.
دیوید سانتیلو ، محقق پزشکی قانونی محیط زیست در آزمایشگاه های تحقیقاتی Greenpeace در دانشگاه اکستر ، گفت: “یافته های ما به ادامه آلودگی و قرار گرفتن در معرض انسان ، همراه با عدم نظارت رسمی معمول است.” در بیانیه ای گفت، با استناد به این واقعیت که دولت برنامه نظارت بر کالاهای رادیواکتیو را در سال 2013 خاتمه داد.
متصل: 5 چیز عجیب که در مورد چرنوبیل نمی دانستید
سانتیلو و همکارانش ، با همکاری محققان موسسه رادیولوژی کشاورزی اوکراین ، 116 نمونه دانه جمع آوری شده بین سالهای 2011 تا 2019 را از منطقه ایوانکوف اوکراین ، حدود 50 مایلی جنوب نیروگاه هسته ای تجزیه و تحلیل کردند.
این منطقه خارج از “منطقه محرومیت” چرنوبیل است که شعاع آن 30 مایل (48 کیلومتر) در اطراف نیروگاه است ، که در سال 1986 تخلیه شد و همچنان خالی از سکنه است. آنها دریافتند که ایزوتوپ های رادیواکتیو ، عمدتا استرانسیم 90 ، در 48٪ نمونه ها از میزان مصرف ایمن بالاتر است. آنها همچنین دریافتند که نمونه های چوبی که از سال 2015 تا 2019 از همان منطقه جمع آوری شده اند دارای 90 سطح استرانسیم بالاتر از حد ایمن برای هیزم هستند.
محققان بر این باورند که تشعشعات طولانی مدت در چوب به خصوص ممکن است دلیل ادامه آلودگی محصولات ، تقریباً 35 سال پس از فاجعه باشد. آنها هنگام تجزیه و تحلیل خاکستر چوب از اجاق های خانگی سوزان ، 90 سطح استرانسیم پیدا کردند که 25 برابر بیشتر از حد ایمن است. مردم محلی از این خاکستر و همچنین خاکستر نیروگاه حرارتی محلی (TPP) برای کوددهی محصولات خود که همچنان از طریق خاک اشعه ساطع می کنند استفاده می کنند.
با این حال ، شبیه سازی های رایانه ای نشان می دهد که در صورت توقف این روند آلودگی تکراری ، ممکن است بتوان محصولات را در سطح “امن” پرورش داد. اکنون محققان از دولت اوکراین خواسته اند تا برنامه نظارت خود را از سر گرفته و سیستمی برای دفع مناسب خاکستر رادیواکتیو ایجاد کند.
والری کشپاروف ، مدیر انستیتوی رادیولوژی کشاورزی اوکراین گفت: “آلودگی دانه و چوب پرورش یافته در منطقه ایوانکیو همچنان یک نگرانی جدی است و جای بررسی بیشتر دارد.” برای ارزیابی تأثیر TPP Ivankiv در محیط زیست و ساکنان محلی ، که هنوز هم تا حد زیادی ناشناخته مانده است. “
یافته ها در تاریخ 17 دسامبر در ژورنال منتشر شد محیط بین المللی.
در اصل در Live Science منتشر شده است.
منبع: khabar-mojo.ir